IZBIRA PLOVILA

Jadrnice

Jadrnice so zanesljiva izbira za vse, ki imajo radi videz tradicionalnih jadrnic. Za par ali dva, ali družine z otroki, so enotrupne jadrnice morda najboljša izbira. Največja prednost jadrnic je njihova uravnoteženost zmogljivosti in enostavnega upravljanja. Na splošno so cenejše od vseh drugih opcij – denar lahko tako porabite za čudovite družinske izlete. Dodatna prednost jadranja z jadrnico je, da z lahkoto sekajo velike valove. Ponujajo tudi veliko različnih možnosti videza in opreme. Izbirate lahko iz bogate palete modelov – od domačnih, udobnih jadrnic za križarjenje, do hitrih športnih jadralnih modelov.

Motorne jahte

Glavna prednost motornih jaht je njihova hitrost. Z njimi lahko hitro potujete z enega mesta na drugega in čas porabite za sproščanje na plažah ter raziskovanje intimnih zalivov, hodite na dnevne izlete ali snorklat v kristalno čistem morju. Poleg hitrosti je njihova prednost tudi njihova stabilnost in udobje z večjo avtonomijo potovanja. Zaradi nižjega ugreza jih je lažje zasidrati v plitkih zalivih. Med drugimi prednostmi so še prostornejša notranjost z veliko prostora nad glavo ter odličen razgled z nadzornega mostu. Poleg tega niso odvisne od hitrosti vetra in omogočajo, da vedno sami izberete, kam želite pripotovati.

Katamarani

Glavna prednost katamaranov – motornih ali jadralnih – je njihov minimalni ugrez, ki jim omogoča, da se približajo obali v plitvem morju. Pod palubo zagotavljajo veliko prostora, zato so odlični za večje skupine ali družine. Katamarani so bistveno bolj stabilni od jadrnic. Ne pozibavajo se, zato so super udobni in so tudi najbolj priljubljeni pri ljudeh, ki jih pesti morska bolezen. Vendar pa imajo tudi svoje pomanjkljivosti: zaradi širine je včasih težko najti prostor za privez. Težave lahko nastopijo tudi v zelo obiskalnih sidriščih. Najem katamarana je dražji, vendar pa si lahko na njem več prijateljev strošek lepo porazdeli.